Média

Milyen mézet használjuk mézeskalcssütéshez?

Az interneten számos különböző mézeskalácsreceptet találhatunk. Egyben mindegyik megegyezik, méz kell bele. Jogosan tehetjük fel a kérdést, vajon melyik méz a legjobb a mézeskalács sütéshez.

A válasz: NAPRAFORGÓMÉZ.

Ez a fajta méztípus különösen ajánlott a mézeskalács sütéséhez, hiszen ízével különleges aromát ad a süteményeknek, továbbá igen erős aranysárga színétől csodálatosan szép árnyalata lesz a tésztából kivágott mézeskalács figuráknak. Húsok pácolásához, sütéséhez is remekül felhasználható, továbbá saláták készítése során is alkalmazható a napraforgóméz, hiszen igen kellemes, különleges ízt képes kölcsönözni az ételeknek, az aromákat pedig sokkal intenzívebbé varázsolja.

Napraforgómézet rendelhet nálunk telefonon, emailben vagy személyesen is vásárolhat.


2017. december 10-én, Gyálon a Családpont. Egyesület által megrendezésre kerülő rendezvényt méz adományozásával támogatja méhészetünk.

Óvódásoknak – Hogyan készül a méz?

OMME Méhek útján

https://www.youtube.com/watch?v=r7yTREMWykI&feature=youtu.be

 

Egészségnap a Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kar Könyvtárában – 2015.10.08-án.

Az Országos Könyvtári Napok keretében az egészséges életmód jegyében gesztenyemézet, repcemézet, akácmézet, japánakácmézet, selyemfűmézet, facéliamézet kóstolhattunk Tóth László részletes szakmai ajánlásával.

 

http://www.ymmf.hu/index.php/hu/karunk/szerv-egysegek/szerv-konyvtar/35-egeszsegnap