Milyen mézet használjuk mézeskalcssütéshez?
Az interneten számos különböző mézeskalácsreceptet találhatunk. Egyben mindegyik megegyezik, méz kell bele. Jogosan tehetjük fel a kérdést, vajon melyik méz a legjobb a mézeskalács sütéshez.
A válasz: NAPRAFORGÓMÉZ.
Ez a fajta méztípus különösen ajánlott a mézeskalács sütéséhez, hiszen ízével különleges aromát ad a süteményeknek, továbbá igen erős aranysárga színétől csodálatosan szép árnyalata lesz a tésztából kivágott mézeskalács figuráknak. Húsok pácolásához, sütéséhez is remekül felhasználható, továbbá saláták készítése során is alkalmazható a napraforgóméz, hiszen igen kellemes, különleges ízt képes kölcsönözni az ételeknek, az aromákat pedig sokkal intenzívebbé varázsolja.
Napraforgómézet rendelhet nálunk telefonon, emailben vagy személyesen is vásárolhat.
2017. december 10-én, Gyálon a Családpont. Egyesület által megrendezésre kerülő rendezvényt méz adományozásával támogatja méhészetünk.
Óvódásoknak – Hogyan készül a méz?
OMME Méhek útján
https://www.youtube.com/watch?v=r7yTREMWykI&feature=youtu.be
Egészségnap a Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kar Könyvtárában – 2015.10.08-án.
Az Országos Könyvtári Napok keretében az egészséges életmód jegyében gesztenyemézet, repcemézet, akácmézet, japánakácmézet, selyemfűmézet, facéliamézet kóstolhattunk Tóth László részletes szakmai ajánlásával.
http://www.ymmf.hu/index.php/hu/karunk/szerv-egysegek/szerv-konyvtar/35-egeszsegnap