Selyemkóró méz

Másnevén vaddohány méz, de semmi köze a dohányhoz.

A vaddohány méze erős illatú, íze intenzív, aromás, fűszeres, igazi finomság.

A francia konyha kedvelt alapanyaga, nyers húsok puhításához, fűszerezéséhez kiválóan használható.

Lassan kristályosodó mézek közé tartozik. Vadon termő növény, ezért teljesen mentes a vegyszerektől. Az egyik leghatásosabb immunrendszer erősítő és gyulladáscsökkentő mézfajta.

Égési sérülésekre és sebekre rákenve, gyógyító és nyugtató hatású.

Rendszeres fogyasztása hozzájárul az asthma, rheuma, bronchitis és bőrfekélyek gyógyulásához.

Az asszonyok tejtermelésük fokozására is használhatják. Hosszú távú fogyasztása vérnyomás szabályozó.

A selyemkóró méz pollenmentes, mivel a növény virágporát nem gyűjtik a méhek, ennek köszönhetően pedig az allergiások is fogyaszthatják.

A selyemkóró igazi Hungarikum, mert csak hazánkban, az alföldi részen termel nektárt, ezért a selyemkóró méz elismert magyar specialitás.