Repceméz

Sárga színű, enyhe zamatú (édeskés) repceméz a legmagasabb szőlőcukor tartalmú fajtaméz, ami már a pörgetést követő két hétben elkezd kristályosodni és veszít sárgás színéből.

Egy hónapon belül teljesen bekristályosodik, és ennek eredményeként szinte vagy teljesen kifehéredik.

Mivel kristályai aprók, a méz élvezeti értékét nem rontja.

Az egyetlen enyhén lúgos kémhatású mézfajta, ezért fogyasztása gyomorsavtúltengés (reflux betegség) esetén kifejezetten ajánlott!

Lúgosságának köszönhetően különböző lúgosító kúrák alkotóelemeként is kiváló.

A repceméz összetevői miatt immunerősítőnek is egyaránt használható.  A candida diétáknál esetenként megengedett.

Fogyasztása ajánlott szellemi és fizikai munkát végzőknek, sportolóknak.

Magas vastartalma miatt vérszegénység ellen is ajánlott.